Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище Г.С. Раковски“ във Велико Търново е бил подаден тази

...
Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище Г.С. Раковски“ във Велико Търново е бил подаден тази
Коментари Харесай

Сигнал за бомба в сграда с две училища във Велико Търново

Сигнал за сложено взривно устройство  в  Средно учебно заведение „ Г.С. Раковски “  във  Велико Търново  е бил  подаден  тази заран в 9:20 часа на стационарния телефон в счетоводството. От управлението на учебното заведение незабавно се обадили на телефон 112.

„ Звънна телефона в стаята, подвигнах –  детски глас, на смешка сподели: обаждаме се от КАТ има бомба в стаята! , попитах в коя стая е бомбата, и ми се затвори телефона. Вече директорката подаде сигнал на 112, идваха от полиция от пожарна сигурност, действаха си по протокол “, описа Кристина Димова, която приела бомбената опасност по телефона в счетоводството.

Екипи на пожарната и полицията се отзовали неотложно и  почнали претършуване на цялата постройка , в която е настанено още и Спортното учебно заведение. Въпреки  телефонната опасност децата не са били евакуирани.

Направиха оглед  от пожарна, полиция, дори имаше един сапьор. И съгласно тях, и съгласно нас,  може би е смешка , само че направиха оглед на всички места, на всички заключени и незаключени пространства. Децата не са били евакуирани, по този начин решиха органите на реда “, сподели Ренета Савова, шеф на СУ „ Г. С. Раковски “.

В междинното учебно заведение учат 70 деца до 8 клас.  Възможно е подправеният сигнал да е подаден за анулация на контролни или класни работи.

След проучване на постройката, образователните занятия бяха възобновени.  Предстои полицията да разпознава подателя на сигнала.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР